
דגשים בהכשרת מורים
הפוסטים הבאים דנים במספר מצומצם של פרקטיקות וכישורים שהינם חיוניים להוראה בכל שכבות הגיל. אדון בכישורים כגון קשרים בין אישיים, תיווך וניהול כיתה, וכן בפרקטיקות דוגמת עבודה בקבוצות קטנות, תכנון צומח, עבודה עם הורים ועבודת צוות.
להתפתחות וללמידה דרוש שילוב של רגישות, היענות ואתגר
בפוסט זה אני מבקשת לשתף בתובנה הנוגעת למאפיינים של אינטראקציות בין גננות, מורות ומורים והורים לבין ילדים, שעשויות להוביל בסופו של דבר להתפתחות של ממש ביכולת הלמידה והתפקוד שלהם בעולם. הטריגרים לכתיבת הפוסט הם שניים: 1. הרצאה של אלקסנדר -סאשה סידורקין (Sasha Sidorkin), הרוח החיה מאחורי מה שקרוי פדגוגיה של …
מטרת פוסט זה להציף מה שמצטייר בעיניי כבעיה בהוראה בחלק מבתי הספר היסודיים: הפיכת מלאכת המילוי של עמודים בחוברות\ספרי לימוד למרכז העשייה הלימודית. בעצם חוברות הלימוד שנועדו להיות כלי עזר, פיגומים, הופכות לקביים. בפוסט אני מציעה גם תחליף: התמקדות בשיח מאתגר עם תלמידים על החומר הנלמד- לרבות על פתרונות בעיות …
פוסט זה מתמקד בסוגיה המטרידה אותי מאוד בעת האחרונה: גילויי אלימות המצטיירים כביטוי של חוסר שליטה עצמית בממדים נרחבים במרחב הציבורי בישראל. אין לי מושג אם התנהגות מעין זו שכיחה יותר גם במדינות אחרות אחרי משבר הקורונה. אבל נראה שבחודשים האחרונים ישנה עלייה במקרים של תקיפת נותני שירותים (רופאים, אחיות, …
בתקופה האחרונה מעסיקה אותי מאוד השאלה מה הכי כדאי ללמד ילדים וסטודנטיות להוראה כדי שייטיבו להתמודד עם אתגרי אי הוודאות של החיים הצפויים להם. מה שקרוי "כישורים של המאה ה- 21". בסמסטר האחרון (אביב תשפ"ב) לימדתי קורס כזה בתואר השני במערכות מנהל לגיל הרך במכללת אחווה. לימדתי קורס דומה לפני …
בפוסט זה אציג את רשמיי מהביאנלה למעצבי עתיד בחינוך 2022. אתחיל בסקירה על הביאנלה, בהמשך אציג רשמים כלליים ומספר מיזמים שמשכו את תשומת ליבי עם הפניות לחומר אינטרנטי רלוונטי, ולבסוף אתעכב על תוכנית "ילדים קוראים להורים" שאותה הצגנו בביאנלה כדוכן דיגיטלי. בין התאריכים 31 במאי – 2 ביוני 2022 ארחה …
על מרכזיות הקשרים הבין אישיים בהוראה הרביתי לכתוב בבלוג שלי. ישנו דף שעוסק בנושא "קשרים בין אישיים". הדף מציג את חשיבותם של קשרים בין-אישיים בין ילדים למבוגרים שמטפלים בהם ומחנכים אותם, וכן את החשיבות של הקשרים בין המבוגרים הללו לבין עצמם. קשרים בין-אישיים טובים הכרחיים לרווחה הרגשית והחברתית של הילדים, …
בפוסט הנוכחי אסקור מספר מחקרים על רכישת קריאה. מהמחקרים עולים שני ממצאים חשובים שעשויים להנחות את האופן שבו אנחנו מתווכים את השפה הכתובה לילדים בקרב משפחות, גני ילדים ובתי-ספר: קריאת ספרים מודפסים תורמת להבנת הסיפור ולהבנה מעמיקה של מושגים יותר מאשר קריאת ספרים דיגיטליים; למידת המשמעות העמוקה של מילים חדשות …
הפוסט נכתב לקראת יום המאבק הבינלאומי בגזענות החל ביום שני, 21.3.2022, והוא סוקר מחקרים המעידים על כך שהנטייה להגזים בהשפעת קבוצות מיעוטים, לפתח כלפי השונים מאיתנו דעות קדומות ולאמץ סטריאוטיפים טבועה בכולנו יותר ממה שאנחנו חושבים. אתייחס גם לכך שחיים משותפים והיכרות עם ה"אחר" עשויים לתרום להפחתת ההתנהלות הגזענית בחברה. …
בפוסט זה אני מציגה את הטענה שאחד הכישורים שהכי חשוב לטפח אצל ילדים צעירים (ובכלל) הוא היכולת להתמודד עם בעיות ועם קשיים בתחום התפקודי, בתחום הלימודי ובתחום החברתי. אני חושבת שתמיד היה חשוב לטפח יכולת טובה להתמודד עם בעיות, אבל שבמאה ה-21 ,שבה השינויים הם הרבה יותר תכופים, פיתוח היכולת …
איזה משוב אנחנו כמחנכים והורים נותנים לילדים כשהם מצליחים במשימה מאתגרת? איזה משוב אנחנו נותנים להם כשהם מתקשים להשלים משימה? מה הילדים אומרים לעצמם כאשר הם צולחים משימה קשה? במשוב אני מתכוונת למה שאנחנו אומרים לילדים ומה שאנחנו עושים כאשר הילד מתקשה בהשלמת משימה. ומה הם אומרים לעצמם- איך הם …