
דגשים בהכשרת מורים
הפוסטים הבאים דנים במספר מצומצם של פרקטיקות וכישורים שהינם חיוניים להוראה בכל שכבות הגיל. אדון בכישורים כגון קשרים בין אישיים, תיווך וניהול כיתה, וכן בפרקטיקות דוגמת עבודה בקבוצות קטנות, תכנון צומח, עבודה עם הורים ועבודת צוות.
תקווה לעומת אופטימיות והתמדה לעומת היצמדות להרגלים – ותרומתן לחוסן
פדגוגיה של חוסן משמשת כיסוד מארגן במכללה אקדמית חמדת שלצוותה אני שייכת בשנתיים האחרונות, ומושקעים מאמצים רבים להטמיע אותה. העיסוק המתמיד בנושא פדגוגיה זו במכללה גרם לי לחשוב על משמעות המושג ותהליך החוסן, ועל משמעותה של פדגוגיה של חוסן ועל ביטוייה המעשיים הממשיים ולא רק המוצהרים בפרקטיקה החינוכית ובהכשרת הגננות …
פוסט זה בנושא הצקות (teasing) ממתין להיכתב מספר לא מועט של שבועות. הטריגר המיידי לכתיבתו היה פרסומו של מאמרה של ד"ר ענת כורם מהמרכז האקדמי לוינסקי וינגייט והאוניברסיטה העברית, המשמשת כראש מרכז מהו"ת העוסק בקשר עם הורים בין מסגרות החינוך להורים. כותרתו של המאמר היא "מודל תלת שלבי לטיפוח כשירות …
אני כותבת את הפוסט על ההכרח לטפל בהדרה חברתית וחרמות כבר מגיל הגן כדי להניע לפעולה מתמדת, הן ברמת הממסד חינוכי, והן כגננות וכהורים, כדי למנוע גיבוש של דפוסים של חרם קטלני בגיל בית ספר יסודי וחטיבת ביניים. אף שהתופעות המחרידות של תוקפנות חברתית גובות מחיר נורא שמתבטא לעתים בהתאבדות …
כתבה מעניינת ומקיפה על החינוך לגיל הרך הנודע ברג'יו אמיליה פורסמה במוסף הארץ ביום ו', 16.6.2023. שם הכתבה בגרסה המודפסת "הילדים השמחים של רג'יו" ובגרסה האלקטרונית "גישת החינוך המגדלת ילדים שיהפכו את העולם למקום טוב יותר". המאמר נכתב בעקבות השתתפות של העיתונאית נועה לימונה במשלחת מחנכות מישראל ברג'יו אמיליה שבאיטליה. …
בכל מדינות העולם ובמיוחד בישראל, החברה הופכת למגוונת יותר תרבותית ודתית. מחקרים מראים שאנשים נוטים להעדיף את קבוצת ההשתייכות שלהם ולפתח התנגדות, לעתים עוינות, ופעמים רבות דעות קדומות כנגד קבוצות אתניות שונות. ישראל היא מדינה שבה חיים יהודים וערבים, דתיים, חילוניים, מסורתיים וחרדים. מוצאם של היהודים ממדינות שונות ומגוונות. יש …
לפני כעשרה ימים נרעשה הארץ עם פרסום הממצאים של מבחן פירלס (PIRLS), מבחן בינלאומי הנערך על ידי הארגון IEA אחת לחמש שנים בכ- 57 מדינות בעולם ובכללן ישראל. המבחן האחרון נערך בשנת 2021 וראמ"ה (הרשות הארצית למדידה והערכה בחינוך) פרסמה את הנתונים לאחרונה בדו"ח מחקר: "מחקר פירלס 2021-אוריינות קריאה בקרב …
בתאריך 20.4.2023 שודרה בחדשות הערב של כאן 11 כתבה מרגשת בעיניי על הפתרון המסתמן עבור רועי (שם בדוי), הילד הטרנסג'נדר מגבעת שמואל, בהשתתפותו ובהשתתפות מרגשת של אימו. החדשות הטובות הן שרועי מצטייר כילד פעלתן, חיוני ונראה מרוצה מעצמו- ילד ככל הילדים בגילו. מבט חטוף יוצר את הרושם שמהומה סביבו לא …
בפוסט זה אני מבקשת להציג ספר חדש באנגלית על מה שקרוי "פדגוגיה איטית" המיושמת בחינוך לגיל הרך. מדובר בספרSlow Knowledge and the Unhurried Child ( ידע איטי והילד הלא מזורז) מאת Alison Clark, בהוצאת הספרים Routledge. הספר מעורר למחשבה על יחסי הגומלין שלנו כמחנכים עם הזמן ועם הנטייה לזרז את …
ביום שלישי הבא, 21.3.2023, מצוין היום הבינלאומי למאבק בגזענות. כמדי שנה, התכוונתי לכתוב פוסט בנושא הגזענות בחברה שלנו ועל דרכי ההתמודדות איתה במערכת החינוך. בשנת 2022, סקרתי מחקרים בנושא הגזענות. אציג אותם שוב בחלקים השני והשלישי של פוסט זה. תוך כדי חשיבה על דרך כתיבת הפוסט, פרץ בתחילת השבוע סקנדל …
הרצון לבטל את השימוש בעילת הסבירות כחלק מהרפורמות במערכת המשפט מעורר ויכוח עז והתנגדות. הדיון הציבורי הלוהט על סבירות במערכת המשפט הוביל אותי לחשוב על השימוש במונח הסבירות בחינוך בכלל ובחינוך לגיל הרך שבו אני עוסקת בפרט. דיונים אלו הובילו גם לבדיקה עצמית לגבי האופן שבו אני עצמי משתמשת במונח …