למידה, סביבת למידה, תיווך וטכנולוגיה
בפוסטים הבאים מוצגים עקרונות ודרכים להתבונן, להבין ולעצב את סביבת החיים והלמידה (כולל זו הטכנולוגית), לצד עקרונות של אינטראקציות תיווך כדי להביא ללמידה משמעותית אצל ילדים.
כל משפחה והסיפור שלה – תערוכה של רלי ואבנר אברהמי במרכז אקדמי לוינסקי-וינגייט
בשבוע שעבר במהלך חופשת חנוכה התקיים במרכז אקדמי וינגייט הכנס חינוך לגיל הרך בעולם משתנה של התוכנית והחוג לגיל הרך במכללה בהובלת ד"ר אלונה פלג. הכנס אמור היה להתקיים בחנוכה תשפ"ד, 2023, אבל בשל מלחמת חרבות ברזל נדחה בשנה. בחנוכה תשפ"ד לא האמנו שמלחמת חרבות ברזל תימשך כל כך הרבה …
פוסט השבוע מתמקד בטיול שבת שלי ושל ניצן, הנכד בן רבע לחמש שלי בפארק מרום נווה השוכן במרחק של קילומטר ומשהו מביתנו. כמו שכתבתי בפוסט קודם ממאי 2024, אנחנו עוקבים כבר מספר שנים אחר זוג ברווזים מסוג יאוריות מצריות. בכל ביקור בפארק אנחנו בודקים אם היאוריות נמצאות על שפת מקווה …
מטרת פוסט זה להציג את ספרה של אורית הוד -שמר מהפכה במשבצת (הוצאת סגול), על חשיבה יצירתית בגיל הרך. ספר חשוב זה פורסם בשנת 2022 בעברית וס- 2024 באנגלית תחת השם Promoting creative thinking in early childhood (הספר באנגלית פורסם על ידי הוצאת הספרים המכובדת Scholars Publishing Cambrige). הספר מתמקד …
בפוסט זה אציג את החינוך הקיבוצי בגיל הרך, ספר עיון שיצא לאור בספטמבר 2024 ובו מוצגת גישת אורנים לחינוך לגיל הרך בעריכת יעל פויס. שותפים לעריכת הספר החשוב הזה הם: אורה אביעזר, מיכל גולן, סמדר דולב, אורית דרור, איילת להב, משה שנר (הוצאת מכון מופ"ת). למעלה משבעים שנה אחרי הקמת …
בפוסט השבוע אני מבקשת להציג את ספר הילדים החייל הסודי של מנחם מאת אסתי הרמתי. הרמתי אחראית גם להפקת האיורים של הספר בהתבסס על AI. הספר יצא לאור בשנת 2024 אף שנכתב לפני השבעה באוקטובר ופרוץ מלחמת חרבות ברזל. הספר מתמקד במפגש בין הקהילה ובתוכה ילדי גן, צוות גן ילדים …
מה אתם יודעים על צבועים? איזו מן חיה היא הצבוע? היכן היא חיה? ממה היא ניזונה ועד כמה היא מסוכנת לבני אדם? וגם לא פחות חשוב, מהם מקורות המידע שלכם על צבועים? מטרת הפוסט הזה להציג מידע מדויק על צבועים באמצעות ספר הילדים פספס הצבוע-המפוספס-פס מאת האקולוגית עינת בר-זיו, איורים …
ביום א' הקרוב, 27.10.2024, כ"ה תשרי תשפ"ה, יתקיים יום אבל לאירועי ה – 7.10 ולמלחמת חרבות ברזל. במרכז יום האבל שני טקסים: טקס לזכר הקורבנות האזרחיים וטקס לזכר החיילים שנפלו. זאת על פי על פי החלטת ממשלה 1525 מיום 17.03.24 שבה נקבע שיש לציין בכל שנה את יום כ"ד בתשרי …
תוך כדי כתיבת פוסטים המתמקדים בארגון מושגי של זיקות בין חוסן לתיווך והצגת ספרי ילדים נהדרים שאני מתכננת לכתוב עליהם, המציאות הביטחונית המעורערת באזורנו השתלטה לחלוטין על הקשב של כולנו. נראה כי המציאות הביטחונית בימים אלה מנצחת את היצירתיים ביוצרי סרטי וסדרות מלחמה. במקביל להמשך שיגורי הטילים למרחבים הולכים וגדלים …
אני מבקשת להוסיף לסדרת הפוסטים המתמקדת בחוסן ופדגוגיה של חוסן פוסט המתייחס רובו ככולו להכשרת גננות ומורים. בפוסט אתייחס למאפייני ההכשרה עצמה וגם לתוצריה. הפוסט מתמקד בחוסן "של ובהכשרת מורים" כיוון שאני חושבת שחשוב לטפל בחוסן בשני מישורים: בסופו של דבר, המדד של חוסן של תהליך הכשרת גננות ומורים הוא …
בפוסט זה אני מציגה את ספר הילדים אלעד, חבר מיוחד מאת נתן גרינמן בהוצאת אופיר ביכורים. הספר יצא לאור בקיץ האחרון. הספר מציג את האופן שבו משתקף אלעד, "הילד המיוחד" בעיני חברו לגן שהוא בעצם המספר. על כן שני הגיבורים המרכזים בספר הם אלעד וחברו המספר. כל האירועים בגן שבהם …