
מדיניות חינוכית
הפוסטים הבאים דנים בסוגיות ליבה במדיניות החינוכית בישראל, ומשווים אותה לעיתים לנעשה במדינות אחרות. במקרים מסוימים אני מביעה תמיכה במדיניות ובמקרים אחרים אני מותחת עליה ביקורת.
המיוחד והרגיל בהיערכות לשנת הלימודים תשפ"ד
מדי שנה בתקופה זו אני מפרסמת פוסטים הנוגעים להיערכות לשנת הלימודים החדשה. בהיערכות התייחסות להיבטים השגרתיים, כגון היכרות עם הילדים, היכרות עם ההורים והמשפחות; דאגה להסתגלותם של ילדים בתחילת השנה בכלל , ואם מדובר בפעם ראשונה במסגרת הלימוד: דגש על הקניית הרגלים, קביעה ושמירה על כללי התנהגות, פרידה מההורים ועוד. …
כתבה מעניינת ומקיפה על החינוך לגיל הרך הנודע ברג'יו אמיליה פורסמה במוסף הארץ ביום ו', 16.6.2023. שם הכתבה בגרסה המודפסת "הילדים השמחים של רג'יו" ובגרסה האלקטרונית "גישת החינוך המגדלת ילדים שיהפכו את העולם למקום טוב יותר". המאמר נכתב בעקבות השתתפות של העיתונאית נועה לימונה במשלחת מחנכות מישראל ברג'יו אמיליה שבאיטליה. …
מטרתי בפוסט זה היא לשקף שינויים בפרקטיקות של שימוש בשירותים בגני ילדים. שינויים אלה משקפים את הגברת המודעות לטבעה של הזהות המגדרית ולצורך לחנך ילדים לפרטיות כבר מגיל צעיר. בשיעורים עם קבוצה של גננות המשלימות תואר שני במנהל מערכות חינוך במכללה האקדמית אחווה, דנו באפשרויות הכלה של ילדים טרנסים בגיל …
לפני כעשרה ימים נרעשה הארץ עם פרסום הממצאים של מבחן פירלס (PIRLS), מבחן בינלאומי הנערך על ידי הארגון IEA אחת לחמש שנים בכ- 57 מדינות בעולם ובכללן ישראל. המבחן האחרון נערך בשנת 2021 וראמ"ה (הרשות הארצית למדידה והערכה בחינוך) פרסמה את הנתונים לאחרונה בדו"ח מחקר: "מחקר פירלס 2021-אוריינות קריאה בקרב …
בתאריך 20.4.2023 שודרה בחדשות הערב של כאן 11 כתבה מרגשת בעיניי על הפתרון המסתמן עבור רועי (שם בדוי), הילד הטרנסג'נדר מגבעת שמואל, בהשתתפותו ובהשתתפות מרגשת של אימו. החדשות הטובות הן שרועי מצטייר כילד פעלתן, חיוני ונראה מרוצה מעצמו- ילד ככל הילדים בגילו. מבט חטוף יוצר את הרושם שמהומה סביבו לא …
בפוסט זה אני מבקשת להציג ספר חדש באנגלית על מה שקרוי "פדגוגיה איטית" המיושמת בחינוך לגיל הרך. מדובר בספרSlow Knowledge and the Unhurried Child ( ידע איטי והילד הלא מזורז) מאת Alison Clark, בהוצאת הספרים Routledge. הספר מעורר למחשבה על יחסי הגומלין שלנו כמחנכים עם הזמן ועם הנטייה לזרז את …
ביום שלישי הבא, 21.3.2023, מצוין היום הבינלאומי למאבק בגזענות. כמדי שנה, התכוונתי לכתוב פוסט בנושא הגזענות בחברה שלנו ועל דרכי ההתמודדות איתה במערכת החינוך. בשנת 2022, סקרתי מחקרים בנושא הגזענות. אציג אותם שוב בחלקים השני והשלישי של פוסט זה. תוך כדי חשיבה על דרך כתיבת הפוסט, פרץ בתחילת השבוע סקנדל …
הרצון לבטל את השימוש בעילת הסבירות כחלק מהרפורמות במערכת המשפט מעורר ויכוח עז והתנגדות. הדיון הציבורי הלוהט על סבירות במערכת המשפט הוביל אותי לחשוב על השימוש במונח הסבירות בחינוך בכלל ובחינוך לגיל הרך שבו אני עוסקת בפרט. דיונים אלו הובילו גם לבדיקה עצמית לגבי האופן שבו אני עצמי משתמשת במונח …
בשנים האחרונות מחנכות ומחנכים, מכשירות ומכשירי מורים וגננות והורי הילדים מרבים לדבר על הכלה של ילדים עם מגוון צרכים מיוחדים. בפוסט זה אציג ואדגים מתוך עדויות של סטודנטיות להוראה, גננות ומורות שעבדו עם ילדים עם בעיות התנהגות וקשיים נוספים משמעויות שונות של המונח "הכלה" ככל שהוא נוגע לחינוך בכלל, ולחינוך …
אני עוקבת מאז ספטמבר 2022 בעיתונות אחרי ההתנהלות של בית הספר ומשרד החינוך סביב ילד הלומד בכיתה ג' אשר "התגלה" כטרנסג'נדר בבית ספר ממלכתי דתי בגבעת שמואל. כבר בתחילת הפרשה דווח כי קבוצת הורים דרשה להרחיק את הילד מבית הספר או לפתוח כיתה מקבילה שבה לא לומד הילד. זו דרישה …