מדיניות חינוכית
הפוסטים הבאים דנים בסוגיות ליבה במדיניות החינוכית בישראל, ומשווים אותה לעיתים לנעשה במדינות אחרות. במקרים מסוימים אני מביעה תמיכה במדיניות ובמקרים אחרים אני מותחת עליה ביקורת.
על משמעות החמלה בהשכלה הגבוהה בעידן של למידה היברידית
מטרת הפוסט הזה להציג מאמר מעניין שנתקלתי בו, המציג עמדה מפוכחת וביקורתית על האופן שבו ראוי לשלב חמלה בהשכלה הגבוהה. אני מתייחסת בפוסט להשלכות הנאמר בעיקר להכשרת גננות ומורים למערכות היחסים בין סגלי ההוראה לסטודנטים להוראה, לרבות האופן שבו למערכות יחסים אלה השפעה אפשרית ואף כמעט וודאית על האופן שבו …
אני כותבת את הפוסט בעקבות שני אירועים שהתפרסמו בתקשורת על אוזלת ידה של מערכת החינוך בטיול באלימות בין כותלי בתי הספר. מקרה אחד הוא המקרה של אלימות כלפי תלמידת כיתה א' מצד ילדי כיתתה ברמת גן. המקרה האחר הוא של חרם כנגד תלמידת כיתה ו' מצד תלמידים אחרים בפסגת זאב. …
בפוסט זה אציג את החינוך הקיבוצי בגיל הרך, ספר עיון שיצא לאור בספטמבר 2024 ובו מוצגת גישת אורנים לחינוך לגיל הרך בעריכת יעל פויס. שותפים לעריכת הספר החשוב הזה הם: אורה אביעזר, מיכל גולן, סמדר דולב, אורית דרור, איילת להב, משה שנר (הוצאת מכון מופ"ת). למעלה משבעים שנה אחרי הקמת …
בתאריך 7.10.2024 יחול יום השנה למהלומת הפתע והטבח של מחבלי חמאס ביישובי עוטף עזה, ולתחילת מלחמת "חרבות ברזל" שבאה בעקבותיה. מלחמה מתמשכת שאין לדעת מתי תסתיים. המלחמה מתנהלת בעזה, בגבול הצפון, ולה הסתעפויות נוספות ביהודה ושומרון ובהחלפת מהלומות עם החותים ועם איראן. אנו מצויים בשנה בין הקשות, אם לא הקשה …
חודש אוגוסט הוא מצד אחד חודש של חופשה של העוסקים במערכת החינוך ושל הילדים ומצד שני לפחות בחלקו חודש שבו נערכים מנטלית ופיזית לשנת הלימודים החדשה המתחילה באחד בספטמבר. ילדים, הורים, גננות, מורות ומורים, רשויות מקומיות משרד החינוך נערכים לשנת הלימודים החדשה. הפוסט הזה מיועד לנשות ואנשי החינוך ובאמצעותם ובתיווכם …
הטריגר לכתיבת פוסט זה הוא מידע שקיבלתי על יוזמה של הורים בעיר כפר יונה, להטמין מכשירי הקלטה בבגדי ילדיהם בכל גני הילדים בעיר כדי לעקוב מקרוב אחרי המתרחש בגנים וכדי למנוע ולטפל בפגיעה אפשרית בילדים. כחלק מההתארגנות של הורי הילדים נאספו כספים לרכישת המכשירים המקליטים ונבחרו הילדים אשר בבגדיהם אמורים …
אני כותבת פוסט המתמקד בהשתלבות של תינוקות ופעוטות עם אלרגיה מסכנת חיים למזונות במעונות יום בעקבות שיח שהייתי עדה לו בקבוצת למידה בקורס תואר שני המתמקד בחינוך מכיל וניהול כיתה. קורס שאותו אני מלמדת במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט. מנהלת במעון יום סיפרה שנאלצה לא לקבל פעוט למעון עקב אלרגיה מסכנת חיים …
בפוסט זה אני מתייחסת לאירוע מטלטל מאוד בעיניי שהתפרסם בתקשורת אודות בקשה מצד בית הספר שבו למדה ילדה שעברה תאונה והפכה סיעודית במהלך טיול בית ספר, שלא תשתתף במסיבת הפורים של כיתתה על מנת לא להפעיל סימפטומים פוסט – טראומטיים בקרב ילדים אחרים שהשתתפו בטיול וחוו את התאונה. אציג את …
מטרת הפוסט להצביע על תופעה שאיננה מבורכת לדעתי, של מיתוג גישות חינוך כגון "חינוך מונטסורי", או "גישת רג'ו אמיליה". חשוב מאוד להדגיש שגישות אלה הביאו בשורה לעולם כשהוקמו ותרמו תרומה משמעותית לחינוך. מטבע הדברים אתייחס בפוסט זה בעיקר לחינוך לגיל הרך, אף שגישת מונטסורי איננה מתמקדת בימים אלה רק בחינוך …
החלטתי לכתוב את הפוסט בעקבות הערה של פאנליסט בתוכנית טלויזיה. לצערי לא זטכרצת מי זה היה ובאיזה ערוץ זה היה. כך שהרעיון איננו הרעיון שלי אלא אני רק מהדהדת ומפתחת אותו. אותו פאנליסט העיר שבנוסף לתדרוך היומי המצוין לתקשורת של דובר צה"ל טוב היה אילו נמסר תדרוך יומי המציג את …