מה אומרים לילדים צעירים כשמישהו קרוב חלה בקורונה?

לצד פוסטים נוספים שמוקדשים להתמודדויות של הורים ובני משפחה עם גידול וחינוך ילדים צעירים בתקופת משבר הקורנה, אני מבקשת להקדיש פוסט קצר זה להתייחסות ממוקדת לשאלה שנשאלתי על ידי הורים וחשוב לדעתי להקדיש לה תשומת לב מיוחדת. מדובר בשאלה :" איך מתווכים לילדים בגילים השונים את העובדה שקרוב משפחה הוא חולה מאומת? כיצד מתמודדים עם הפחדים וחוסר הוודאות שזה מעורר?,

התפשטות נגיף הקורונה מביאה לכך שהמחלה פוקדת אנשים רבים מאוד וילדים בגילים שונים צריכים להתמודד עם המצב שקרוב משפחה או מכר נמצא כנשא מאומת או כחולה בקורונה. יתרה מזו, החשש של כולנו ושל הילדים בכלל זה, הוא שהם עצמם או בני משפחתם הגרעינים יחלו.

לכן, אני חושבת שחשוב לגבש התייחסות ברורה לאפשרות שנצטרך לבשר לילדים על מחלה של מכרים או קרובי משפחה. יתרה מזו להתייחסות שלנו למצב שמכר או קרוב משפחה שאיננו נמנה עם המשפחה הגרעינית חולה בקורונה, עשוי להיות ערך מחסן למצב שמישהו מהמשפחה הגרעינית יחלה.

image 1

אתחיל בזה שהכרחי לא להסתיר את דבר המחלה מהילדים גם אם הם צעירים. חשוב גם להיות מאוד קשובים לשאלותיהם ולחששותיהם. ולענות בהיגון על כל שאלה מבלי לעוות את המציאות.

בעיניי, חשוב מאוד להתייחס למחלת הקורונה כאל מחלה שנגרמת על ידי וירוס חדש, מעצבן ותעתע אבל וירוס ; והכרחי לא "לעשות דמונזציה " לוירוס הזה. חשוב להתייחס אליו כאל וירוס ש"שעושה צרות" בעיקר בגלל שהוא מדבק מאוד ושעוד לא מצאו עבורו חיסון. לא מדובר בשד, מפצת, יצצור מהעולם החיצון ועוד…

הייתי מסבירה לילדים שמדובר במחלה וירלית, כמו שפעת. והייתי מציינת שילדים צעירים גם אם הם נדבקים בה , הם לרוב מקבלים את המחלה בצורה קלה מאוד. הייתי מזכירה שיש טיפולים למי שחולה קשה יותר במחלה ושרופאים ומדענים עובדים קשה כדי לפתח חיסון למחלה-בדומה לחיסונים למחלות ויראליות שהילדים יודעים שהם מקבלים חיסונים נגדם.

הייתי מעודדת את הילדים לדבר בטלפון עם קרובי המשפחה שחלו-אם הדבר ניתן ולהדגיש שקשר טוב ושיחות אפילו מרחוק עם קרובים מנחמות.

בנוסף, חשוב מאוד לא להדביק סטיגמות לחולים ולהביא לכךשהילדים יאשימו את החולה במחלה שלו.

לצד כל אלו יש להדגיש מאוד את חשיבות השמירה על הכללים ולאור הנתונים שאנחנו שומעים על חשיבות עטיית המסכות בעיקר במרחבים סגורים וגם ללדלים צעירים מגיל שבע, הגיל שנקבע בתקנות כגיל מינמלי שמחייב עטיית מסכה במרחב הציבורי. חשוב מאוד לחנך ילדים להבין את ההיגיון שעומד מאחורי הכללים ולא שישמרו על כללים מפחד מהמשטרה או מהקנסות שיקבלו . חשוב להסביר את חשיבות החציצה בין טיפות שמופקות על ידי אנשים שמושגת באמצעות עטיית מסכמה על ידי כל האנשים במרחב הציבורי-בעיקר במקומות סגורים.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.