sirene-transparent

מצבי חירום במערכת החינוך

בשנים האחרונות כתבתי לא מעט על היערכות לקראת ותיווך של מצבי חירום בטחוניים ובריאותיים, לילדים בכלל ולילדים צעירים בפרט. הפוסטים הבאים עוסקים בהתמודדויות אלה.

תוך כדי כתיבת פוסטים המתמקדים בארגון מושגי של זיקות בין חוסן לתיווך והצגת ספרי ילדים נהדרים שאני מתכננת לכתוב עליהם, המציאות הביטחונית המעורערת באזורנו השתלטה לחלוטין על הקשב של כולנו. נראה כי המציאות הביטחונית בימים אלה מנצחת את היצירתיים ביוצרי סרטי וסדרות מלחמה. במקביל להמשך שיגורי הטילים למרחבים הולכים וגדלים …

חודש אוגוסט הוא מצד אחד חודש של חופשה של העוסקים במערכת החינוך ושל הילדים ומצד שני לפחות בחלקו חודש שבו נערכים מנטלית ופיזית לשנת הלימודים החדשה המתחילה באחד בספטמבר. ילדים, הורים, גננות, מורות ומורים, רשויות מקומיות משרד החינוך נערכים לשנת הלימודים החדשה. הפוסט הזה מיועד לנשות ואנשי החינוך ובאמצעותם ובתיווכם …

בפוסטים קודמים שהתמקדו בחוסן ודרכי טיפוחו התמקדתי בעיקר בשאלה מהי המשמעות של חוסן ומהן דרכי טיפוחו כשמדובר ביחידים, בין אם הם מבוגרים (כמו מורן סמואל ופרח פילו) ובין אם הם ילדים בגיל הרך. באופן טבעי התייחסתי גם לשאלה מה נדרש ממערכות התמיכה שסביב האדם היחיד לטיפוח חוסנו. התייחסתי גם לכישורים …

בשבועות הקרובים בכוונתי לכתוב מספר פוסטים המתמקדים בחוסן ולהתעמק במשמעותו ובדרכי טיפוחו במשפחות, במסגרות חינוך לגיל הרך ובהכשרת גננות ומורים. בכוונתי להתייחס לחוסן אישי, מקצועי, ארגוני וקהילתי. אעשה זאת בעיקר בשל הרלוונטיות של הנושא בחינוך בכלל ובחינוך לגיל הרך בפרט, תמיד, ובמיוחד בתקופת המתח הביטחוני והאזרחי בעשרת החודשים האחרונים. חשוב …

הימים לפני פסח תשפ"ד הם ימים מיוחדים מאוד. ימים של המתנה. המתנה לזה שסוף סוף יתגבש ויתבצע הסכם לשחרור החטופים. המתנה לתגובה האיראנית בעקבות חיסול מהדווי בדמשק המיוחס לישראל. המתנה לפתרון בעיית המפונים בצפון ישראל שאינם יכולים לשוב לבתיהם. ההמתנה לפתרון יציב המבטיח ביטחון לתושבי עוטף עזה. על אירועים אלה …

אני כותבת את הפוסט כדי להציע את ההתמודדות עם בעיות (תפקודיות, לימודיות, חברתיות) כמוקד הערכה וטיפוח הכרחי בעבודה עם ילדים החל מהגיל הרך. זאת כיוון שבעיות וקשיים הם חלק מהחיים תמיד ובתקופה שבה אנו חיים לאחרונה על אחת כמה וכמה. היכולת להתמודד בצורה אפקטיבית עם בעיות משמשת כבסיס לבניית חוסן. …

אני כותבת פוסט המתמקד בהשתלבות של תינוקות ופעוטות עם אלרגיה מסכנת חיים למזונות במעונות יום בעקבות שיח שהייתי עדה לו בקבוצת למידה בקורס תואר שני המתמקד בחינוך מכיל וניהול כיתה. קורס שאותו אני מלמדת במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט. מנהלת במעון יום סיפרה שנאלצה לא לקבל פעוט למעון עקב אלרגיה מסכנת חיים …

בפוסט זה אני מתייחסת לאירוע מטלטל מאוד בעיניי שהתפרסם בתקשורת אודות בקשה מצד בית הספר שבו למדה ילדה שעברה תאונה והפכה סיעודית במהלך טיול בית ספר, שלא תשתתף במסיבת הפורים של כיתתה על מנת לא להפעיל סימפטומים פוסט – טראומטיים בקרב ילדים אחרים שהשתתפו בטיול וחוו את התאונה. אציג את …

המניע לכתיבת הפוסט הוא התקלות במקרים בגני ילדים ובבתי ספר של דחיית יישום שיטתי של תוכניות לעידוד קריאה בחינוך לגיל הרך בשל המלחמה והמשבר הביטחוני, האזרחי והכלכלי שמלווים אותה. זאת לאו דווקא בשל היעדר משאבים – כפי שאטען בפוסט אין בעיה של זמינות ספרי ילדים בחינוך לגיל הרך. החלטתי לכתוב …

כהתייחסות ליום המשפחה וגם כחלק מתהליכי ההתארגנות המורכבים של החברה הישראלית והמשפחות למצב המלחמה, אתייחס בפוסט זה לתהליכים העוברים על משפחות בכלל ומשפחות עם ילדים בפרט עם השיבה של הורים ובני משפחה קרובים משירות מילואים ממושך מאוד. את מה שאכתוב כאן למדתי מהרצאתו של ד"ר רוני ברגר, פסיכולוג קליני, מומחה …