כיתה מורה ותלמידים שקוף מוקטן

ניהול כיתה, ניהול גן

ניהול גן וניהול כיתה מוצגים בפוסטים הבאים ככישור ליבה בהוראה ובהכשרת מורים- כישור שכולל  מנהיגות , תפיסה פרואקטיבית שמתבוננת על סביבת הגן\כיתה כמערכת אקולוגית, קשרים בינאישיים וויסות עצמי. 

פדגוגיה של חוסן משמשת כיסוד מארגן במכללה אקדמית חמדת שלצוותה אני שייכת בשנתיים האחרונות, ומושקעים מאמצים רבים להטמיע אותה. העיסוק המתמיד בנושא פדגוגיה זו במכללה גרם לי לחשוב על משמעות המושג ותהליך החוסן, ועל משמעותה של פדגוגיה של חוסן ועל ביטוייה המעשיים הממשיים ולא רק המוצהרים בפרקטיקה החינוכית ובהכשרת הגננות …

מדי שנה בתקופה זו אני מפרסמת פוסטים הנוגעים להיערכות לשנת הלימודים החדשה. בהיערכות התייחסות להיבטים השגרתיים, כגון היכרות עם הילדים, היכרות עם ההורים והמשפחות; דאגה להסתגלותם של ילדים בתחילת השנה בכלל , ואם מדובר בפעם ראשונה במסגרת הלימוד: דגש על הקניית הרגלים, קביעה ושמירה על כללי התנהגות, פרידה מההורים ועוד. …

פוסט זה בנושא הצקות (teasing) ממתין להיכתב מספר לא מועט של שבועות. הטריגר המיידי לכתיבתו היה פרסומו של מאמרה של ד"ר ענת כורם מהמרכז האקדמי לוינסקי וינגייט והאוניברסיטה העברית, המשמשת כראש מרכז מהו"ת העוסק בקשר עם הורים בין מסגרות החינוך להורים. כותרתו של המאמר היא "מודל תלת שלבי לטיפוח כשירות …

אני כותבת את הפוסט על ההכרח לטפל בהדרה חברתית וחרמות כבר מגיל הגן כדי להניע לפעולה מתמדת, הן ברמת הממסד חינוכי, והן כגננות וכהורים, כדי למנוע גיבוש של דפוסים של חרם קטלני בגיל בית ספר יסודי וחטיבת ביניים. אף שהתופעות המחרידות של תוקפנות חברתית גובות מחיר נורא שמתבטא לעתים בהתאבדות …

מטרתי בפוסט זה היא לשקף שינויים בפרקטיקות של שימוש בשירותים בגני ילדים. שינויים אלה משקפים את הגברת המודעות לטבעה של הזהות המגדרית ולצורך לחנך ילדים לפרטיות כבר מגיל צעיר. בשיעורים עם קבוצה של גננות המשלימות תואר שני במנהל מערכות חינוך במכללה האקדמית אחווה, דנו באפשרויות הכלה של ילדים טרנסים בגיל …

בתאריך 20.4.2023 שודרה בחדשות הערב של כאן 11 כתבה מרגשת בעיניי על הפתרון המסתמן עבור רועי (שם בדוי), הילד הטרנסג'נדר מגבעת שמואל, בהשתתפותו ובהשתתפות מרגשת של אימו. החדשות הטובות הן שרועי מצטייר כילד פעלתן, חיוני ונראה מרוצה מעצמו- ילד ככל הילדים בגילו. מבט חטוף יוצר את הרושם שמהומה סביבו לא …

בפוסט זה אני מבקשת להציג ספר חדש באנגלית על מה שקרוי "פדגוגיה איטית" המיושמת בחינוך לגיל הרך. מדובר בספרSlow Knowledge and the Unhurried Child ( ידע איטי והילד הלא מזורז) מאת Alison Clark, בהוצאת הספרים Routledge. הספר מעורר למחשבה על יחסי הגומלין שלנו כמחנכים עם הזמן ועם הנטייה לזרז את …

ביום שלישי הבא, 21.3.2023, מצוין היום הבינלאומי למאבק בגזענות. כמדי שנה, התכוונתי לכתוב פוסט בנושא הגזענות בחברה שלנו ועל דרכי ההתמודדות איתה במערכת החינוך. בשנת 2022, סקרתי מחקרים בנושא הגזענות. אציג אותם שוב בחלקים השני והשלישי של פוסט זה. תוך כדי חשיבה על דרך כתיבת הפוסט, פרץ בתחילת השבוע סקנדל …

בשנים האחרונות מחנכות ומחנכים, מכשירות ומכשירי מורים וגננות והורי הילדים מרבים לדבר על הכלה של ילדים עם מגוון צרכים מיוחדים. בפוסט זה אציג ואדגים מתוך עדויות של סטודנטיות להוראה, גננות ומורות שעבדו עם ילדים עם בעיות התנהגות וקשיים נוספים משמעויות שונות של המונח "הכלה" ככל שהוא נוגע לחינוך בכלל, ולחינוך …

אני עוקבת מאז ספטמבר 2022 בעיתונות אחרי ההתנהלות של בית הספר ומשרד החינוך סביב ילד הלומד בכיתה ג' אשר "התגלה" כטרנסג'נדר בבית ספר ממלכתי דתי בגבעת שמואל. כבר בתחילת הפרשה דווח כי קבוצת הורים דרשה להרחיק את הילד מבית הספר או לפתוח כיתה מקבילה שבה לא לומד הילד. זו דרישה …