
ספת הפסיכולוגית
הפוסטים הבאים דנים בסוגיות פסיכולוגיות, קשים חינוכיים וכן דרכי התמודדות איתם- בבית ובמסגרות חינוך. הנושאים שעולים כאן הם למשל התמודדות עם פחדים, עם תוקפנות, עם מוות.
להכין את הילדים לקראת צפירות ימי הזיכרון ולהזכיר שוב ושוב את ההבדל בין צפירה לאזעקה
הימים הם ימים של לפני ימי הזיכרון בישראל. בימים אלו נשמעות צפירות לזכר קורבנות השואה, מלחמות ישראל ופעולות האיבה. בפוסטים קודמים הצגתי את עמדתי שאין לדבר באופן יזום עם ילדים במסגרות החינוך לגיל הרך על יום השואה. עם זאת חשוב בעיניי מאוד מאוד להכין את הילדים לקראת צפירות הזיכרון הן …
ניהול ימי הולדת נוטה לייצר לא מעט התלבטויות וקשיים בנוסף לשמחה שהמסיבות אמורות להסב לילדות ולילדים החוגגים אותם. בפוסט זה אני מתייחסת לנוהג שהשתרש במקומותינו להזמין רק בנות או רק בנים למסיבות ימי ההולדת של ילדי הגן או הכיתה בבית הספר היסודי. מדובר בפרקטיקה באחריות וניהול הורי הילדים. איני מתייחסת …
מטרתו המרכזית של פוסט זה היא להציג שני ספרי ילדים (ספרי תמונות) המתמקדים פיזית בקמטים של זקנה ופסיכולוגית במשמעות הקמטים בקשרים בין סבא וסבתא לנכדים. אחד הספרים הוא "לכל קמט יש סיפור", ספרו החדש של דויד גרוסמן (איורים מאיה שלייפר, הוצאת עם עובד). הספר יצא לאור ממש לאחרונה בשנת 2022. …
אני כותבת את הפוסט כדי לעודד הורים ומחנכים לתינוקות ופעוטות צעירים (עד גיל שלוש) לחשוב על האופן שבו מבינים פעוטות צעירים את ההתרחשויות המלוות את משבר הקורונה שהם חווים. הכוונה היא לבידוד של בני משפחה וההכרח להיעדר ממשפחתונים, מעונות וגנים פרטיים עקב הדבקות בנגיף הקורונה של נשות צוות וילדים אחרים. …
בספר "לולך והילדים משכונת חיים" מאת מיכל שרייבר (מטפלת באמנות, מדריכה וחובבת טבע ותנועה) , איורים אדל בש, שבעה סיפורים קצרים שבמרכז כל אחד מהם ילד או ילדה המתמודדים עם מצבי חיים שכיחים וחושפים בפני הקוראים את מחשבותיהם ורגשותיהם העמוקים בסיטואציות השונות. אנו נחשפים למעין "רנטגן" של התודעה. מצבי החיים …
בפוסט זה אני מבקשת להציג ספר חדש, את הספר "לאתגר את שעמומי" מאת אשר וינשטיין, איורים יונת קציר, הוצאת הספרים "אוריון". ספריו של אשר וינשטיין (כולם בהוצאת "אוריון") מתמקדים בסוגיות שמרבות להעסיק ילדים והורים: מעמד חברתי, בריונות ושיימינג, הישגיות משתקת ועוד. הספר החדש, "לאתגר את שעמומי", מזמין ילדים צעירים והורים …
אני כותבת פוסט זה אחרי שהתקבל האישור הצפוי של ה- FDA באשר לבטיחות ויעילות החיסון של פייזר נגד קורונה במינון מוקטן, בילדים בני 5 עד 12. החלטתי לכתוב את הפוסט לנוכח ריבוי כתבות בתקשורת האלקטרונית והכתובה בנושא, לצד מתקפות בלתי מובנות על ממלאי תפקידים במשרד הבריאות בשל קידום מדיניות ההתחסנות. …
פוסט זה על השימוש ב"חפצי מעבר" של פעוטות כאמצעי התמודדות עם הקושי הכרוך בפרידה מההורים נכתב בהשראת הנכד הצעיר שלי, ניצן, שהוא בן שנה וחצי וקצת. ניצן נולד עם הסגר הראשון של מגפת הקורונה ועם שובה של אימו לעבודה אחרי חופשת הלידה, היה בבית בטיפולה המסור של שני, מטפלת פרטית. …
בשדה החינוך שבו אני עובדת כארבעה עשורים מרבים לדבר על הוראה והכשרת גננות ומורים.ות שתורמות לטיפוח כישורים של המאה ה-21. מונח אחר המצוי בשימוש בהקשר זה הוא חינוך עתידי . ריבוי השימוש במונחים אלו (טיפוח כישורים של המאה ה-21 ועיצוב "חינוך עתידי") עלול לעיתים להפוך לסיסמא ריקה מתוכן. בפוסט זה …
החל מיום א' 9.5.2021 וביתר שאת ביום ב' 10.5.2021, אנחנו נכנסים לתוך מצב של הסלמה ביטחונית באזורים שונים בישראל. מוקדי ההתפרצויות האלימות היו אתמול בירושלים, סביב רצועת עזה ובצפון. שריפות וטילים נורו לעוטף עזה ביום א', וביום ב' החל מהשעה 18:00 נורו טילים גם לכיוון אשקלון וירושלים. וזאת אחרי שלפני …