שוב איומים להשבתת מעונות היום! נדרש טיפול שורש ולא פלסטר!

אחרי ההשבתה של מעונות היום של ארגוני הנשים בקיץ האחרון והגעה להסכם חפוז איתם נדמה היה שהושג שקט תעשייתי. אלא שהיה זה עוד טלאי קטן וזמני.

האיום על השבתת מעונום היום של ארגוני הנשים נשמע ונקרא שוב באמצעי התקשורת . השר כץ כינס ישיבה דחופה ונאמר בתקשורת מטעמו שמצבן הקשה של המטפלות ידוע לו ויחפשו להן פתרון.

מחאה חברתית מעונות מאי 2016 1

אלא שלצערי שוב יימצא פתרון דחוק ויושג שקט למערכת לזמן מוגבל.

מה שכואב ומפתיע שאינו מדיר שינה מעיני האחראים על החינוך לגיל הרך במדינה הוא שתינוקות ופעוטות ימשיכו להתחרות על תשומת לבן של מטפלות מעטות מידי ובעלות הכשרה דלה מידי. אני שוב מזמינה כל קורא מבוגר לדמיין מטפלת אחראית על כ-7 תינוקות ועל כ-11 פעוטות במשך שמונה שעות כל יום, שישה ימים בשבוע, 11 וחצי חודשים בשנה. מי מאיתנו היה מסוגל למלא את התפקיד החשוב הזה  כמו שצריך?

כמו שנכתב בפוסטים קודמים בבלוג זה והוצג בהרחבה בעיתונות, מצב החינוך לגיל הרך מאוד-לידה עד שלוש -במדינת ישראל גרוע ביותר. וזאת בשל: א. חוסר במקומות במעונות הציבוריים המפוקחים; ב. כמות שערוריתית של ילדים הנמצאים בטיפולה והשגחתה של מטפלת אחת; ג. נתוני ההתחלה השכלתיים וההכשרה הבלתי הולמת של המחנכות; ד. תנאיי השכר המבישים שהמטפלות מקבלות שאינם מושוום לעובדי חינוך  כלל.  

לפני חודשים אחדים התעוררה לזמן מה תקווה שבעקבות וועדת גרונר תועבר האחריות על חינוכם של הילדים בני הלידה עד שלוש שנים למשרד החינוך-מעבר מלווה בתקציבים הולמים. ברור שהשינויים הנדרשים במערכת החינוך לילדים מהלידה עד גיל שלוש חייבים להתפרס על פני תקופה ארוכה בשל סכומי הכסף האדירים המתחייבים משיפור ממשי של מצב המעונות והעובדות בהם.

מה שנדרש הוא תכנית רב שנתית שיטתית ומחייבת  שהיא על -מפלגתית ומימושה לא יהיה תלוי ברצונן הטוב ובאינטרסים קצרי טווח של מפלגות שונות.

המצער הוא שכך או אחרת גם הפעם סביר להניח שהמשבר החולף ייפתר על ידי הדבקת פלסטר נוסף למערכת החולה הזו.

עד שאוכלוסיית המדינה לא תתגייס  בממדים גדולים לטובת החינוך לגיל הרך, ולא תתבע מהממשלה לבנות תכנית רב שנתית עבורה, המצב לא ישתפר ותינוקות ופעוטות ימשיכו לחיות בתנאים שאינם הולמים את צרכיהם. לצערי החינוך לגיל הרך איננו תופס עדיין את  תשומת הלב  הראויה של אזרחים ופוליטיקאים.  וזאת על אף ממצאי מחקר חד משמעיים לגבי חשיבותו לילדים, למשפחותיהם ולבריאות  החברה והכלכלה.

 

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. סיגל אחיטוב

    מסכימה עם כל מילה שלך קלודי. כל כך מתסכל ומכאיב

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.