שונות, שילוב והכלה
בפוסטים הבאים ניכרת התייחסות אל שונות בין בני אדם כאל עובדה, והם מציגים גישה רב-תרבותית מכילה להבטחת שגשוג רגשי ותנאי למידה טובים לפרטים ולקבוצות שונות.
אלעד, חבר מיוחד – ספר ילדים חדש
בפוסט זה אני מציגה את ספר הילדים אלעד, חבר מיוחד מאת נתן גרינמן בהוצאת אופיר ביכורים. הספר יצא לאור בקיץ האחרון. הספר מציג את האופן שבו משתקף אלעד, "הילד המיוחד" בעיני חברו לגן שהוא בעצם המספר. על כן שני הגיבורים המרכזים בספר הם אלעד וחברו המספר. כל האירועים בגן שבהם …
פוסט זה הפונה לקהל המחנכות בחינוך לגיל הרך (במעונות יום, בגנים ציבוריים ופרטיים, ובכיתות א'-ב') נכתב יום לפני תחילת שנת הלימודים תשפ"ה. שאלתי את עצמי מהם הדגשים המשמעותיים והמועילים ביותר בהתכוננות לקראת האחד בספטמבר 2024. אני מניחה שבשלב זה הושלם הביצוע של צעדים ארגוניים הכרחיים לפעילות תקינה של מסגרות החינוך …
בפוסטים קודמים שהתמקדו בחוסן ודרכי טיפוחו התמקדתי בעיקר בשאלה מהי המשמעות של חוסן ומהן דרכי טיפוחו כשמדובר ביחידים, בין אם הם מבוגרים (כמו מורן סמואל ופרח פילו) ובין אם הם ילדים בגיל הרך. באופן טבעי התייחסתי גם לשאלה מה נדרש ממערכות התמיכה שסביב האדם היחיד לטיפוח חוסנו. התייחסתי גם לכישורים …
בפוסט זה אני מתייחסת לאירוע מטלטל מאוד בעיניי שהתפרסם בתקשורת אודות בקשה מצד בית הספר שבו למדה ילדה שעברה תאונה והפכה סיעודית במהלך טיול בית ספר, שלא תשתתף במסיבת הפורים של כיתתה על מנת לא להפעיל סימפטומים פוסט – טראומטיים בקרב ילדים אחרים שהשתתפו בטיול וחוו את התאונה. אציג את …
מדי שנה בתקופה זו אני מפרסמת פוסטים הנוגעים להיערכות לשנת הלימודים החדשה. בהיערכות התייחסות להיבטים השגרתיים, כגון היכרות עם הילדים, היכרות עם ההורים והמשפחות; דאגה להסתגלותם של ילדים בתחילת השנה בכלל , ואם מדובר בפעם ראשונה במסגרת הלימוד: דגש על הקניית הרגלים, קביעה ושמירה על כללי התנהגות, פרידה מההורים ועוד. …
מטרתי בפוסט זה היא לשקף שינויים בפרקטיקות של שימוש בשירותים בגני ילדים. שינויים אלה משקפים את הגברת המודעות לטבעה של הזהות המגדרית ולצורך לחנך ילדים לפרטיות כבר מגיל צעיר. בשיעורים עם קבוצה של גננות המשלימות תואר שני במנהל מערכות חינוך במכללה האקדמית אחווה, דנו באפשרויות הכלה של ילדים טרנסים בגיל …
בכל מדינות העולם ובמיוחד בישראל, החברה הופכת למגוונת יותר תרבותית ודתית. מחקרים מראים שאנשים נוטים להעדיף את קבוצת ההשתייכות שלהם ולפתח התנגדות, לעתים עוינות, ופעמים רבות דעות קדומות כנגד קבוצות אתניות שונות. ישראל היא מדינה שבה חיים יהודים וערבים, דתיים, חילוניים, מסורתיים וחרדים. מוצאם של היהודים ממדינות שונות ומגוונות. יש …
בתאריך 20.4.2023 שודרה בחדשות הערב של כאן 11 כתבה מרגשת בעיניי על הפתרון המסתמן עבור רועי (שם בדוי), הילד הטרנסג'נדר מגבעת שמואל, בהשתתפותו ובהשתתפות מרגשת של אימו. החדשות הטובות הן שרועי מצטייר כילד פעלתן, חיוני ונראה מרוצה מעצמו- ילד ככל הילדים בגילו. מבט חטוף יוצר את הרושם שמהומה סביבו לא …
אני עוקבת מאז ספטמבר 2022 בעיתונות אחרי ההתנהלות של בית הספר ומשרד החינוך סביב ילד הלומד בכיתה ג' אשר "התגלה" כטרנסג'נדר בבית ספר ממלכתי דתי בגבעת שמואל. כבר בתחילת הפרשה דווח כי קבוצת הורים דרשה להרחיק את הילד מבית הספר או לפתוח כיתה מקבילה שבה לא לומד הילד. זו דרישה …
אני כותבת את הפוסט הנוכחי, המתמקד בדרכים להביא ילדות להאמין בעצמן וביכולותיהן ולטעת בהן ציפיות אישיות ומקצועיות גבוהות, בעקבות כתבה שקראתי בעיתון גלובס (18-19.01.2023). הכתבה של כריסטי האנטר ארסקוט פורסמה במקור במגזין הניהול של הרווארד Harvard Business Review, ומציגה מחקר שבו נמצא שכ- 70% מהנשים מטילות ספק בכישוריהן המקצועיים. החוקרת …